Her kan du læse lidt mere om bestyrelsesmedlemmernes forhold til Nepal.
Inger Marie Arildsen
Inger Marie kom til Nepal første gang i 2007 og har efterfølgende besøgt landet 13 gange og været på trek de 11 gange. Hun har været i store dele af Nepal og har rejst med organiserede grupper og alene på individuelt arrangerede ture med en guide og en porter som eneste selskab. Rejserne har omfattet alt fra overnatning i telt og tehuse til overnatning i private hjem. Det har givet fantastiske indtryk af et meget smukt land, men også et land og nogle mennesker, som giver stof til eftertanke. Inger Marie er uddannet økonom og arbejder i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Inger Marie er blevet formand for selskabet i 2019.
Jørgen Rendsvig
Jørgen kom første gang til Nepal i 2003 og har siden været der jævnligt. Han har også besøgt Tibet, Bhutan samt Ladakh og andre dele af Indien. Befolkningens åbenhed og venlighed, kulturen, kunsthåndværket, naturen – såvel i al almindelighed som Himalaya i særdeleshed – og er til at skabe den helt særlige Nepal-fascination. Men også de åbenlyse behov for udvikling, vækst, planlægning og forbedringer på alle områder er en del af de indtryk, Jørgen har taget med hjem fra Nepal.
Jørgen har flere gange været på trek i Annapurna-, Mustang-, Everest-, Humla- og Langtang-området og har rejst i Terai.
Peter Theill
Peter besøgte Nepal første gang i 2011 på en gennemrejse til Tibet. Blev totalt forelsket i landet og måtte tilbage igen allerede nogle måneder senere for rigtig at udforske landet.
Siden er det blevet til 12 besøg. Peters hustru Pia besluttede at arbejde frivilligt på en skole i Bungamati, og efterfølgende på et børnehjem. I den periode opholdt Peter sig meget i Nepal
og havde rig lejlighed til at ”gennemfotografere” Kathmandudalen, dens kultur og dejlige indbyggere. Fotografi er Peters passion. Flere trekkingture er det også blevet til, bl.a. til
Mustang, Manaslu og Langtang. Pia og Peter har også rejst i Tibet og Bhutan.
Lone Petersen
Lone besøgte Nepal for første, men ikke sidste gang i vinteren 2008-09. Sammen med landsbyen Kantipur i Madi i Chitwan startede hun et mindre udviklingsprojekt, der handlede om at spare op til landsbyens fremtid. Det blev snart til meget mere, ikke mindst til den almenvelgørende forening Jysk landsbyudvikling i Nepal, der siden 2011 har samarbejdet med Madi Kommunes Ward 8 om udvikling indenfor fokusområderne Skole & Uddannelse, Sundhed, Infrastruktur og Erhvervsudvikling i 5 af kommunens landsbyer.
Læs mere på foreningens hjemmeside, kantipur.dk og på Facebook.
Ravi Chhetri
Ravi er født og opvokset i Nepal, hvor han er uddannet mikrobiolog. Han arbejdede på et hospital for øjensygdomme i Kathmandu, indtil han tog til Danmark i 2006 for at tage en overbygningsuddannelse i miljøplanlægning på Roskilde Universitet. Efter at have afsluttet sin uddannelse har han hjulpet sin familie med Restaurant Namaste Nepal. Han arbejder nu på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han også tog sim ph.d. Hans familie er aktiv i Non-Resident Nepali Association, som han derfor har tætte forbindelser til. Medlem af bestyrelsen for Dansk-Nepalesisk Selskab fra marts 2012.
Neil Webster
Neil besøgte Nepal første gang i 1978 og har været tilbage mange gange siden. Han har skrevet flere artikler og kapitler i bøger om Nepal, og han har udført opgaver for Danida, DFiD, UNDP, UNCDF i Nepal og har herudover været vejleder for PhD-studerende fra Nepal. I 2001-2 boede han sammen med sin familie i Patan og boede igen i Nepal fra 2009 til 2012, denne gang som ’Local Governance Adviser’ for regeringen og FN-Nepal. Han har besøgt over 40 distrikter på tværs af landet og har sammen med familien været på trek i Upper Mustang, Annapurna, Gokyo/Everest, Langtang, Gosainkunda/Helambu og flere mindre kendte områder. Han har rejst i Bhutan og Tibet og har boet flere år i Indien.
Neil er seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).
Tom Udengaard Iversen
Tom rejste første gang til Nepal i december 1991. Med Det Danske Spejderkorps besøgte han Dhankuta i Østnepal. Han blev straks forelsket i Nepals bjerge, kultur og mennesker, og han har siden været på flere ture med spejderne og på egen hånd.
Hans Hjordt Hansen
Hans hørte første gang om Nepal og specielt Mustang i en skoleradio-udsendelse i 1960’erne. Det var et sted jeg gerne ville besøge. Først i 1998 gik det i opfyldelse, og jeg så den eventyrlige by Lo Manthang efter 14 dages vandring, som kronedes med te hos dronningen og kongen.
Jeg var solgt. Jeg har nu været i Nepal 24 gange privat og som rejseleder for Kipling Travel. Jeg har vandret mere end 3.500 km i Himalaya regionen, med trek til Mustang, Dolpo, Manaslu, Langtang, Kachenjunga og Everest samt uden for Nepal i Zanskar og Bhutan. Min interesse ligger klart hos bjergfolkene, deres kultur og miljø.
Lissi Tind Andersen
Jeg er novice, når det gælder vandring i Nepal. Jeg har rejst meget rundt om i verden, men hvorfor jeg først rejste til Nepal i 2018, er en gåde for mig i dag.
Jeg vandrede i Annapurna – hvilken oplevelse – og har siden været ”solgt til stanglakrids”, når det gælder Nepal. Min rejselyst blev i 2019 krydret med turen rundt om Manaslu.
Jeg har siden 2019 været medlem af selskabet.
Jeg er sygeplejerske på Infektionsmedicinsk afdeling på Rigshospitalet og har de sidste 30 år været med i beredskabet omkring Fugleinfluenza, Ebola og nu COVID-epidemien.
Jeg har arbejdet i det nordøstlige Kenya i tre flygtningelejre for Læger uden grænser.
Knud West Hansen
Knud har rejst i vide dele af Nepal og resten af asien siden 1981 og har efterhånden besøgt Nepal op mod 40 gange og har siden 1995 bl.a. ledet gruppeture som Manaslu Rundt, Dhaulagiri, Everest, Annapurna, Shyaklung, Makalu base camp og Salpa passet til Khumbu. Endvidere har Knud ledet to succesfulde Kilimanjaro-bestigninger, besteget Mera Peak og Mont Blanc m.fl. og rejst i Tibet, Burma, Bhutan, Indien, Afrika og Sydøstasien.
Knud har af flere omgange været med i bestyrelsen og har lavet Nepal Vision siden 1996. Knud er æresmedlem af Dansk-Nepalesisk Selskab.