DANSK-NEPALESISK SELSKAB

Om Nepal

Her finder du en hurtig, kort og generel introduktion til landet Nepal. Hvert emne understøttes af litteraturlister og links til andre hjemmesider, hvor du kan søge yderligere, kvalificerede oplysninger og flere links til emnerne.

Når du ellers læser om Nepal – hvad enten det er i rejsebøger, fagbøger eller hos rejsebureauer – kan der være en tendens til en vis romantisering af forholdene (det gælder sikkert alle rejsebøger om alle lande). Vi bestræber os på her at give nøgtern information og at henvise til så gode hjemmesider som muligt. Men bare rolig: Nepal ER faktisk både udfordrende, spændende og oplevelsesmættet for alle, der rejser med hjerte, åbne sanser og respekt for mennesker og naturmiljø.

Første underside giver et hurtigt overblik over landets geografi og natur, som i så høj grad har været bestemmende for befolkningens levevilkår gennem tiderne. Det er ikke mindst den geografiske og naturmæssige mangfoldighed og absolutte storhed, der gennem tiderne har tiltrukket eventyrere og trekkere.

Befolkningen er en stor smeltedigel af ca. 30 stammer og befolkningsgrupper med forskellig religion, kultur og sprog. De etniske grupper og kastesystemerne er svære at hitte rede i. Du får et lynkursus på undersiden herom, samt gode henvisninger til videre studier.

Den politiske udvikling i landets formelle mere end 250-årige historie har været snørklet og speget. Ikke mindst siden 1990’erne med demokratiforsøg, maoisternes oprør, massakren på kongefamilien og de allerseneste bestræbelser på national samling. Vi giver dig det helt korte overblik samt videre henvisninger.