Om bestyrelsesmedlemmerne

Her kan du læse lidt mere om bestyrelsesmedlemmernes forhold til Nepal.

Inger Marie Arildsen
Inger Marie kom til Nepal første gang i 2007 og har efterfølgende besøgt landet 13 gange og været på trek de 11 gange. Hun har været i store dele af Nepal og har rejst med organiserede grupper og alene på individuelt arrangerede ture med en guide og en porter som eneste selskab. Rejserne har omfattet alt fra overnatning i telt og tehuse til overnatning i private hjem. Det har givet fantastiske indtryk af et meget smukt land, men også et land og nogle mennesker, som giver stof til eftertanke. Inger Marie er uddannet økonom og arbejder i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Inger Marie er blevet formand for selskabet i 2019.

Jørgen Rendsvig
Jørgen kom første gang til Nepal i 2003 og har siden været der jævnligt. Han har også besøgt Tibet, Bhutan samt Ladakh og andre dele af Indien. Befolkningens åbenhed og venlighed, kulturen, kunsthåndværket, naturen – såvel i al almindelighed som Himalaya i særdeleshed – og er til at skabe den helt særlige Nepal-fascination. Men også de åbenlyse behov for udvikling, vækst, planlægning og forbedringer på alle områder er en del af de indtryk, Jørgen har taget med hjem fra Nepal.
Jørgen har flere gange været på trek i Annapurna-, Mustang-, Everest-, Humla- og Langtang-området og har rejst i Terai.

Birgit Nielsen
Birgit kom første gang til Nepal i 1974 før den store turiststrøm startede for alvor og har siden besøgt landet mange, mange gange og oplevet den udvikling, der er sket igennem årene. Har et stort kendskab til lokalbefolkningen og har været vært for mange nepalesere i Danmark, enten under deres studieophold eller ved kortere besøg. Det er faktisk indtil videre blevet til over 100 personer. Fik i 1990 tildelt ordenen Gorkha Dakshin Bahu af Kong Birendra. Var inspirator til og formidlede, at der i 1994 blev udgivet en bog på nepalesisk med oversættelser af udvalgte eventyr af H.C. Andersen.

Var tillige i årene 1983 til 1994 medlem af komiteen i Dansk-Nepalesisk Selskab med forskellige poster og har igen siden 2007 været medlem af bestyrelsen.

Lone Petersen
Lone besøgte Nepal for første, men ikke sidste gang i vinteren 2008-09. Sammen med landsbyen Kantipur i Ayodhiapur i Chitwan startede hun et udviklingsprojekt, NAMUNA DALIT UTTHAN KANTIPUR, der løber over 5 år. Følg landsbyudviklingsprojektet her.

Lone er uddannet konservator og arbejder med bevaring af kulturarven på Museum Østjylland i Randers. Daglig leder af Fællesmagasinet for museer i Midt- og Østjylland. Redaktør på Kulturarvsstyrelsens webbaserede ‘Magasinmanualen’.

Ravi Chhetri
Ravi er født og opvokset i Nepal, hvor han er uddannet mikrobiolog. Han arbejdede på et hospital for øjensygdomme i Kathmandu, indtil han tog til Danmark i 2006 for at tage en overbygningsuddannelse i miljøplanlægning på Roskilde Universitet. Efter at have afsluttet sin uddannelse har han hjulpet sin familie med Restaurant Namaste Nepal. Han arbejder nu på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han ogå tog sim ph.d. Hans familie er aktiv i Non-Resident Nepali Association, som han derfor har tætte forbindelser til. Medlem af bestyrelsen for Dansk-Nepalesisk Selskab fra marts 2012.

Jan Møller Hansen
Jan har boet og arbejdet i Nepal i syv år i perioderne 1991-1995 og 2013-2016 samt besøgt landet mange gange i forbindelse med udviklingssamarbejde og som turist. Han har arbejdet i Nepal som udviklingsarbejder for MS og CARE Nepal, og han har været souschef på den daværende danske ambassade i Kathmandu. Jan er uddannet civilingeniør og MSc i human resources management og organisationsudvikling og arbejder til daglig som International Portfolio Manager i Miljø- og Fødevareministeriet med internationale miljøprojekter og strategisk myndigheds- og handelssamarbejde. Han er også fotograf indenfor socialdokumentation og visuel historiefortælling og har bl.a. lavet visuelle historier fra Nepal. Jan rejste rundt i Nepal første gang i 1985 og taler nepalesisk.

Neil Webster
Neil besøgte Nepal første gang i 1978 og har været tilbage mange gange siden. Han har skrevet flere artikler og kapitler i bøger om Nepal, og han har udført opgaver for Danida, DFiD, UNDP, UNCDF i Nepal og har herudover været vejleder for PhD-studerende fra Nepal. I 2001-2 boede han sammen med sin familie i Patan og boede igen i Nepal fra 2009 til 2012, denne gang som ’Local Governance Adviser’ for regeringen og FN-Nepal. Han har besøgt over 40 distrikter på tværs af landet og har sammen med familien været på trek i Upper Mustang, Annapurna, Gokyo/Everest, Langtang, Gosainkunda/Helambu og flere mindre kendte områder. Han har rejst i Bhutan og Tibet og har boet flere år i Indien.
Neil er seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).

Nana Lange
Nana tog i 2014 orlov fra studierne og rejste til Nepal for i tre måneder at arbejde med gadebørn. Hun forelskede mig hurtigt i kulturen, maden og særligt nepalesernes åbenhed og smil. Siden er hun vendt tilbage foreløbig syv gange, senest for at arbejde som psykolog. Når Nana er i Nepal, holder hun af at skrive om finurlige menneskemøder, spise dal bhat, undersøge Kathmandus uopdagede kroge og vandre gaderne tynde. Et par trekkingture er det også blevet til, bl.a. den relativt nye Mardi Himal trek, men ellers er det primært folket, hun rejser til Nepal for.
Nana er uddannet psykolog og yogainstruktør og bosat på Nørrebro.

Tom Udengaard Iversen
Tom rejste første gang til Nepal i december 1991. Med Det Danske Spejderkorps besøgte han Dhankuta i Østnepal. Han blev straks forelsket i Nepals bjerge, kultur og mennesker, og han har siden været på flere ture med spejderne og på egen hånd.

Christine Ohm Cleaver
I efteråret 2018 tog Christine til Kathmandu Valley for at fuldføre en 200 timers Yoga Teacher Training uddannelse fra Nepal Yoga Academy. Efterfølgende tilbragte hun et par uger i primært Kathmandu, hvor hun fik flere lokale venner og forelskede sig i menneskerne og kulturen. Siden dengang har Christine følt en særlig tilknytning til Nepal, og grundet en stærk lyst til at engagere sig i landet rejste hun retur i sommeren 2019, for at researche og udvide sit netværk, da hun havde fået den idé at skabe et projekt for øget ligestilling i musikindustrien, som er en sag Christine går op i, og som er en udfordring i Nepal. Besøget affødte et samarbejde Kathmandu Jazz Conservatory om at udvikle et kursus i Music Management for nogle af konservatoriets studerende. Formålet er at øge kvaliteten af de studerendes uddannelse, udruste dem med kompetencer til at udvikle deres karriere professionelt og strategisk, samt facilitere dialog omkring musikbranchens åbenlyse kønsulighed, og hermed skabe rum og samarbejder for en mere inklusiv, progressiv og fremadtænkende musikbranche i Nepal. Projektet er under udvikling og har henblik på Verdensmål 4 og 5, “Quality Education” og “Gender Equality”. Christines rolle er her primært projektleder og underviser.

Knud West Hansen
Knud har rejst i vide dele af Nepal og resten af asien siden 1981 og har efterhånden besøgt Nepal op mod 30 gange og har siden 1995 bl.a. ledet gruppeture som Manaslu Rundt, Dhaulagiri, Everest, Annapurna, Shyaklung, Makalu base camp og Salpa passet til Khumbu. Endvidere har Knud ledet to succesfulde Kilimanjaro-bestigninger, besteget Mera Peak og Mont Blanc m.fl. og rejst i Tibet, Burma, Bhutan, Indien, Afrika og Sydøstasien.

Knud har af flere omgange været med i bestyrelsen og har lavet Nepal Vision siden 1996.

Lukket for kommentarer