DANSK-NEPALESISK SELSKAB

Pata Durbar Square inkl. Hari Shankar og Vishwanath templerne Anmærkning 2020-04-13 171310
IMG_0514-1
julien-de-salaberry-521546-unsplash
Manaslu-1
166021
IMG_9723
166019
buddha-eyes-swayambhunath-temple-kathmandu-nepal-uhd-4k-wallpaper
166199
bikalpa-pokhrel-712268-unsplash
166204
photo-1526712318848-5f38e2740d44
IMG_9732
previous arrow
next arrow

Om bestyrelsesmedlemmerne

Her kan du læse lidt mere om bestyrelsesmedlemmernes forhold til Nepal.

Inger Marie Arildsen
Inger Marie kom til Nepal første gang i 2007 og har efterfølgende besøgt landet 13 gange og været på trek de 11 gange. Hun har været i store dele af Nepal og har rejst med organiserede grupper og alene på individuelt arrangerede ture med en guide og en porter som eneste selskab. Rejserne har omfattet alt fra overnatning i telt og tehuse til overnatning i private hjem. Det har givet fantastiske indtryk af et meget smukt land, men også et land og nogle mennesker, som giver stof til eftertanke. Inger Marie er uddannet økonom og arbejder i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Inger Marie er blevet formand for selskabet i 2019.

Jørgen Rendsvig
Jørgen kom første gang til Nepal i 2003 og har siden været der jævnligt. Han har også besøgt Tibet, Bhutan samt Ladakh og andre dele af Indien. Befolkningens åbenhed og venlighed, kulturen, kunsthåndværket, naturen – såvel i al almindelighed som Himalaya i særdeleshed – og er til at skabe den helt særlige Nepal-fascination. Men også de åbenlyse behov for udvikling, vækst, planlægning og forbedringer på alle områder er en del af de indtryk, Jørgen har taget med hjem fra Nepal. Jørgen har flere gange været på trek i Annapurna-, Mustang-, Everest-, Humla- og Langtang-området og har rejst i Terai.

Lone Petersen
Lone besøgte Nepal for første, men ikke sidste gang i vinteren 2008-09. Sammen med landsbyen Kantipur i Madi i Chitwan startede hun et mindre udviklingsprojekt, der handlede om at spare op til landsbyens fremtid. Det blev snart til meget mere, ikke mindst til den almenvelgørende forening Jysk landsbyudvikling i Nepal, der siden 2011 har samarbejdet med Madi Kommunes Ward 8 om udvikling indenfor fokusområderne Skole & Uddannelse, Sundhed, Infrastruktur og Erhvervsudvikling i 5 af kommunens landsbyer. Læs mere på foreningens hjemmeside, kantipur.dk og på Facebook.

Ravi Chhetri
Ravi er født og opvokset i Nepal, hvor han er uddannet mikrobiolog. Han arbejdede på et hospital for øjensygdomme i Kathmandu, indtil han tog til Danmark i 2006 for at tage en overbygningsuddannelse i miljøplanlægning på Roskilde Universitet. Efter at have afsluttet sin uddannelse har han hjulpet sin familie med Restaurant Namaste Nepal. Han arbejder nu på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han også tog sim ph.d. Hans familie er aktiv i Non-Resident Nepali Association, som han derfor har tætte forbindelser til. Medlem af bestyrelsen for Dansk-Nepalesisk Selskab fra marts 2012.

Jan Møller Hansen
Jan har boet og arbejdet i Nepal i syv år i perioderne 1991-1995 og 2013-2016 samt besøgt landet mange gange i forbindelse med udviklingssamarbejde og som turist. Han har arbejdet i Nepal som udviklingsarbejder for MS og CARE Nepal, og han har været souschef på den daværende danske ambassade i Kathmandu. Jan er uddannet civilingeniør og MSc i human resources management og organisationsudvikling og arbejder til daglig som International Portfolio Manager i Miljø- og Fødevareministeriet med internationale miljøprojekter og strategisk myndigheds- og handelssamarbejde. Han er også fotograf indenfor socialdokumentation og visuel historiefortælling og har bl.a. lavet visuelle historier fra Nepal. Jan rejste rundt i Nepal første gang i 1985 og taler nepalesisk.

Neil Webster
Neil besøgte Nepal første gang i 1978 og har været tilbage mange gange siden. Han har skrevet flere artikler og kapitler i bøger om Nepal, og han har udført opgaver for Danida, DFiD, UNDP, UNCDF i Nepal og har herudover været vejleder for PhD-studerende fra Nepal. I 2001-2 boede han sammen med sin familie i Patan og boede igen i Nepal fra 2009 til 2012, denne gang som ’Local Governance Adviser’ for regeringen og FN-Nepal. Han har besøgt over 40 distrikter på tværs af landet og har sammen med familien været på trek i Upper Mustang, Annapurna, Gokyo/Everest, Langtang, Gosainkunda/Helambu og flere mindre kendte områder. Han har rejst i Bhutan og Tibet og har boet flere år i Indien. Neil er seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).

Karen Valentin
Karen er uddannet antropolog fra Københavns Universitet og er lektor på Afdeling for Pædagogisk Antropologi, DPU, Aarhus Universitet. Karen var i Nepal for første i gang i 1987 som del af tidens klassiske dannelsesrejse i Sydasien. Kort efter begyndte hun at læse antropologi og vendte tilbage som udvekslingsstuderende på Tribhuvan University i 1991/92. Her fik hun sin første indsigt i det nepalesiske uddannelsessystem, hvilket lige siden har dannet grundlag for hendes forskning. Hun skrev PhD om uddannelsesstrategier blandt squatters i Kathmandu og har siden beskæftiget sig med uddannelsesrelateret migration fra Nepal til Indien og Danmark, sidstnævnte med fokus på den efterhånden store gruppe af nepalesiske studerende i Danmark. Karen har derfor også stor indsigt i og kendskab til det nepalesiske miljø i Danmark Som del af sin forskning har Karen deltaget i en række samarbejder med nepalesiske universiteter og forskningsinstitutioner og har i den forbindelse været vært for adskillige nepalesiske Master og PhD-studerende her i Danmark.

Tom Udengaard Iversen
Tom rejste første gang til Nepal i december 1991. Med Det Danske Spejderkorps besøgte han Dhankuta i Østnepal. Han blev straks forelsket i Nepals bjerge, kultur og mennesker, og han har siden været på flere ture med spejderne og på egen hånd.

Hans Hjordt Hansen
Hans hørte første gang om Nepal og specielt Mustang i en skoleradio-udsendelse i 1960’erne. Det var et sted jeg gerne ville besøge. Først i 1998 gik det i opfyldelse, og jeg så den eventyrlige by Lo Manthang efter 14 dages vandring, som kronedes med te hos dronningen og kongen. Jeg var solgt. Jeg har nu været i Nepal 24 gange privat og som rejseleder for Kipling Travel. Jeg har vandret mere end 3.500 km i Himalaya regionen, med trek til Mustang, Dolpo, Manaslu, Langtang, Kachenjunga og Everest samt uden for Nepal i Zanskar og Bhutan. Min interesse ligger klart hos bjergfolkene, deres kultur og miljø.

Lissi Tind Andersen
Jeg er novice, når det gælder vandring i Nepal. Jeg har rejst meget rundt om i verden, men hvorfor jeg først rejste til Nepal i 2018, er en gåde for mig i dag. Jeg vandrede i Annapurna – hvilken oplevelse – og har siden været ”solgt til stanglakrids”, når det gælder Nepal. Min rejselyst blev i 2019 krydret med turen rundt om Manaslu. Jeg har siden 2019 været medlem af selskabet. Jeg er sygeplejerske på Infektionsmedicinsk afdeling på Rigshospitalet og har de sidste 30 år været med i beredskabet omkring Fugleinfluenza, Ebola og nu COVID-epidemien. Jeg har arbejdet i det nordøstlige Kenya i tre flygtningelejre for Læger uden grænser.

John Ehbrecht
Jeg var første gang i Nepal i 2012 sammen med en fotogruppe, hvor vi var på en fantastisk rundrejse, og her blev jeg fuldstændig fascineret af landet, naturen, bjergene og den fotogene venlige og gæstfrie befolkning. Allerede sammen efterår tog jeg derned igen sammen med familien, jeg måtte vise dem dette land. Jeg har siden besøgt landet 10 gange, det har være trek i bjergene, Kagbeni, Humla, Pahplu og Kopra Danda. Jeg har altid kombineret turene i Nepal med et ophold i Chitwan og med overnatning i Homestay. Jeg forsøger hver gang, gennem mine kontakter i Nepal, at komme ud til steder som ikke er besøgt alt for meget af turister, da jeg synes det giver mig og familien de bedste oplevelser, samt de bedste betingelser for at tage billeder, der viser den nepalesiske kultur. Jeg har været rigtig mange steder i Nepal, og har alle gange på nær den første, rejst alene eller sammen med min familie, det synes jeg giver den bedste oplevelse, samt er det meget nemmere at komme i kontakt med nepaleserne, som er vigtig for mig i forbindelse med fotografering. Jeg har lige fra mit første besøg været meget optaget af tharuerne og deres kultur, de har derfor fået en helt speciel plads i mit hjerte. Den tharu landsby jeg besøgte på mit første Nepal besøg, er jeg også vendt tilbage til ved hvert Nepal besøg, da den altid vil stå som noget særligt. Det har været interessant at følge den udvikling, der er foregået i landsbyerne i de år, jeg har rejst i Nepal Som fotograf er det et fantastisk sted at være, jeg har altid oplevet at blive modtaget med stor gæstfrihed og venlighed, når jeg kom med mit kamera, denne kontakt betyder at hvert billede har sin egen historie, og er lidt mere end bare et billede. Det er blevet til ti udstillinger af mine billeder fra Nepal, samt et enormt billedearkiv.

Knud West Hansen
Knud har rejst i vide dele af Nepal og resten af asien siden 1981 og har efterhånden besøgt Nepal op mod 40  gange og har siden 1995 bl.a. ledet gruppeture som Manaslu Rundt, Dhaulagiri, Everest, Annapurna, Shyaklung, Makalu base camp og Salpa passet til Khumbu. Endvidere har Knud ledet to succesfulde Kilimanjaro-bestigninger, besteget Mera Peak og Mont Blanc m.fl. og rejst i Tibet, Burma, Bhutan, Indien, Afrika og Sydøstasien. Knud har af flere omgange været med i bestyrelsen og har lavet Nepal Vision siden 1996. Knud er æresmedlem af Dansk-Nepalesisk Selskab.