Nepals repræsentation i Danmark er Nepals ambassade i København. Ambassaden kan hjælpe med specifikke oplysninger. Vil du undgå papirarbejde og køer ved ankomsten til Nepal, kan du købe visum på ambassaden. På undersiden ’Ambassade og visum’ kan formular til visumansøgningen downloades, og der gives nærmere oplysninger om ambassaden og dens virksomhed.

Rejsevante danskere tjekker måske Udenrigsministeriets rejsevejledning for at høre om rejse- og evt. katastrofesituationer. Vi bringer også links til andre udenrigstjenesters rejsevejledninger, idet vurderingerne kan variere.

På den følgende underside henvises til de mest gængse hjemmesider og bøger om sygdomsrisici samt vaccinationsanbefalinger og -krav. Også her gælder det, at vi ikke kan påtage os at fremkomme med egne vurderinger om disse forhold. Drøft tingene med din læge og dit rejsebureau. Gør selv, hvad du kan, for ikke at blive syg eller komme til skade derude – der kommer ikke lige en ambulance indenfor 12 minutter.

Vi nævner uden yderligere kommentarer de danske rejsebureauer, som har fundet anledning til at være medlem af Dansk-Nepalesisk Selskab. Disse rejsebureauer har alle opereret i Nepal gennem adskillige eller mange år. Med mellemrum holder rejsebureauerne oplæg om deres Nepal-programmer, ved vore medlemsmøder såvel som i eget regi. Medlemsrejsebureauerne nævnes også under fanebladet ”Nepal i Danmark”.