Udviklingsarbejde i Nepal: Kønsroller, kaste og bæredygtighed
Simon og Sonja fra DIB besøger landsbyen Gunjara, sammen med medarbejdere fra partnerorganisationen CHILDREN-Nepal. Foto: Santosh Nepali
Udviklingsarbejde i Nepal: Kønsroller, kaste og bæredygtighed
Foredrag v. Sonja Salminen og Camilla Sternberg, DIB (Dansk International Bosætningsservice)
Det er de ældste mænd, som kan ses og høres i Nepal. Det gælder både i landsbyer og i organisationer. Derfor kan det godt skabe udfordringer, når unge frivillige fra DIB skal samarbejde med en nepalesisk partnerorganisation om lokal bæredygtig udvikling.
Det er skrappe hierarkier i forhold til køn, kaste og alder, som gør sig gældende både i partnerorganisationen, i landsbyerne og generelt i Nepal. Når man er oppe imod det, og der samtidig er vandmangel i landsbyen, jordskred på vejen og misforståelser af formålet med indsatsen – ja, så kan vejen frem mod målet godt være lidt lang.
Siden 2016 har DIB i samarbejde med den lokale organisation CHILDREN-Nepal (CN) implementeret flere projekter i landsbyer omkring Pokhara. De to organisationer sætter fokus på at skabe lokal bæredygtig udvikling igennem økologisk landbrug og har et mål om at inkludere de mest marginaliserede grupper i landbrugsaktiviteter.
Camilla Sternberg og Sonja Salminen vil i dette foredrag sætte fokus på, hvordan de danske frivillige har vendt udfordringer i udviklingsarbejdet til succes. Foredraget kommer også ind på, hvordan DIB tænker bæredygtighed ind i flere aspekter af organisationens projekter.
Sonja Salminen er socialantropolog med speciale i køn og kaste. Hun har været frivillig i DIB siden 2016.
Camilla Sternberg er uddannet inden for Sydasienstudier, udviklingsstudier og internationale forhold og har siden 2017 været en del af DIBs projekter i Nepal.
DIB er en dansk NGO, som siden 2016 har samarbejdet med CHILDREN-Nepal i Pokhara om at reducere fattigdom blandt familier i landområderne ved at øge deres kapacitet og evner til at skabe en bæredygtig levevej og bæredygtig udvikling lokalt. Dette gøres bl.a. ved organisering i kooperativer, træning i økologisk landbrug, fortalervirksomhed og fokus på at involvere de mest marginaliserede grupper i samfundet. Læs mere på NGO’en hjemmeside: https://www.dib.dk/ og på Facebook: https://www.facebook.com/dib.ngo.
VELKOMMEN!
Tid: Torsdag 12. september 2024, kl. 19.00
Sted: Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København K
Pris: Gratis for medlemmer af Dansk-Nepalesisk Selskab. Entré for gæster: 30 kr.
Betaling sker i døren, enten kontant eller med MobilePay.
Tv: Mithu B.k fra Phallapani er forandringsagent og næstformand i landsbyens økologiske landbrugskooperativ.
Th: Nava Raj Dahal fra Phallapani har igennem projektet deltaget i forumteater- og ligestillingstræning.
Fotos: Jeppe Kaas