DANSK-NEPALESISK SELSKAB

The Hippie Trail – hippierne og Nepal (Aarhus)

Erik Pontoppidan beretter:

I foråret 1969 rejste jeg til Nepal langs “The Hippie Trail” med offentlig transport gennem Østeuropa, Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan og Indien. Den første del af togrejsen til Istanbul startede på Københavns Hovedbanegård på en iskold, sen aften i februar 1969 med Østersø-ekspressen med kurs mod det daværende Østberlin over Gedser.

Turen ændrede mit liv og fik stor indflydelse på mange af mine senere holdninger, vaner og gøremål. Jeg var blandt de heldige, som oplevede Mellemøsten, Fjernøsten og Nepals bjerge før den massive turistinvasion i slutningen af 1900-tallet.

I 1960-erne og i starten af 1970-erne var en rejse til Mellemøsten, Fjernøsten og Nepal en yderst eksotisk og fremmedartet oplevelse, der virkelig rykkede og flyttede grænser. Tidsånden var meget forskellig fra i dag, og mødet med både Kathmandu og Nepals bjerge var noget, der satte sine spor for livet. Troels Kløvedal overdrev ikke, når han fortalte om backpackere, som efter hjemkomsten brugte flere måneder til at kigge ind i en væg i et forsøg på at fordøje deres oplevelser. 60-ernes og 70-ernes rygsækrejsende havde ikke det sikkerhedsnet, vi har i dag. Email, kreditkort og mobiltelefoner fandtes ikke, rejser med rutefly var forbeholdt de rige, og man ringede kun hjem, hvis der var alvorlige problemer. Til gengæld havde man dengang stadig følelsen af at være pioner og opdagelsesrejsende.

Læs mere på www.ponty.dk/hiptrail.htm

Lidt mere om mig:
Jeg er født i 1947 og er opvokset på Frederiksberg. Blev nysproglig student i 1966 og bibliotekar i 1973, men fra midten af 80-erne til jeg på pension arbejde jeg som udvikler i IT-branchen.
Siden min ”dannelsesrejse” i 1969 har jeg rejst rigtig meget i det meste af verden, ofte på en alternativ måde og til meget eksotiske steder. Jeg har siden 2002 været medlem af De Berejstes Klub og har i mange år været medejer og bartender i rejsecaféen Café Globen i det centrale København.

VELKOMMEN!

Tag gerne en gæst med til mødet!

Tid: Torsdag den 21. oktober 2021, kl. 19.00
Sted: DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus
Pris: Gratis for medlemmer af Dansk-Nepalesisk Selskab. Entré for gæster: 30 kr.
Betaling sker i døren, enten kontant eller med MobilePay.

Date

okt 21 2021

Time

19:00

Next Occurrence