Pottery Square genopstår


København – Mandag den 9. oktober 2017 kl. 19.30

Fotos, filmklip samt foredrag v. Surya Prajapati
Foredraget foregår fortrinsvis på engelsk

Surya Prajapati fortæller om tiden før, under og efter jordskælvene, det historiske møde i januar 2016 og om de mange visioner for Pottery Square (Talako).

Hvis du har været i Nepal inden april 2015, har du med stor sandsynlighed besøgt det smukke Pottery Square i hjertet af Bhaktapur. Du købte sikkert keramik af pottemagerne og betragtede mileovnene og havde mange maleriske billeder med hjem.

Så kom jordskælvene
Pottery Square og de omkringliggende gader med de maleriske huse blev så beskadiget, at i februar i år var kun godt 10 % af pottemagerfamilierne vendt tilbage til deres huse og deres små værksteder. Her i august er de fleste pottemagerfamilier tilbage i Pottery Square.
Der gik et halvt år efter de to store jordskælv, inden pottemagerne i dagtimerne vendte tilbage til Pottery Square.
Langsomt kom produktionen i gang, og man tog de beskadigede ovne i brug igen. De pottemagerfamilier, hvis indkomst udelukkende er baseret på keramik, mødtes adskillige gange.

I januar 2016 valgte pottemagerfamilierne en komite. Visionerne og en langsigtet plan for det fremtidige Pottery Square blev skrevet ned og vedtaget.
I september nåede man det første mål: to nye ovne. En kæmpestor indsats og økonomisk hjælp fra Danmark og en nepalesisk kunsthåndværkerfond gjorde dette muligt.

Tid: Mandag 9. februar 2017, kl. 19.30
Sted: Medborgerhuset, Danasvej 30B, 1910 Frederiksberg C
Pris: Gratis for medlemmer af Dansk-Nepalesisk Selskab. Entré for gæster: 30 kr.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer