Om bestyrelsesmedlemmerne

Her kan du læse lidt mere om bestyrelsesmedlemmernes forhold til Nepal.

Inger Marie Arildsen
Inger Marie kom til Nepal første gang i 2007 og har efterfølgende besøgt landet 13 gange og været på trek de 11 gange. Hun har været i store dele af Nepal og har rejst med organiserede grupper og alene på individuelt arrangerede ture med en guide og en porter som eneste selskab. Rejserne har omfattet alt fra overnatning i telt og tehuse til overnatning i private hjem. Det har givet fantastiske indtryk af et meget smukt land, men også et land og nogle mennesker, som giver stof til eftertanke. Inger Marie er uddannet økonom og arbejder i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Inger Marie er blevet formand for selskabet i 2019.

Birgit Nielsen
Birgit kom første gang til Nepal i 1974 før den store turiststrøm startede for alvor og har siden besøgt landet mange, mange gange og oplevet den udvikling, der er sket igennem årene. Har et stort kendskab til lokalbefolkningen og har været vært for mange nepalesere i Danmark, enten under deres studieophold eller ved kortere besøg. Det er faktisk indtil videre blevet til over 100 personer. Fik i 1990 tildelt ordenen Gorkha Dakshin Bahu af Kong Birendra. Var inspirator til og formidlede, at der i 1994 blev udgivet en bog på nepalesisk med oversættelser af udvalgte eventyr af H.C. Andersen.

Var tillige i årene 1983 til 1994 medlem af komiteen i Dansk-Nepalesisk Selskab med forskellige poster og har igen siden 2007 været medlem af bestyrelsen.

Jørgen Rendsvig
Jørgen kom første gang til Nepal i 2003 og har siden været der jævnligt. Han har også besøgt Tibet, Bhutan samt Ladakh og andre dele af Indien. Befolkningens åbenhed og venlighed, kulturen, kunsthåndværket, naturen – såvel i al almindelighed som Himalaya i særdeleshed – og er til at skabe den helt særlige Nepal-fascination. Men også de åbenlyse behov for udvikling, vækst, planlægning og forbedringer på alle områder er en del af de indtryk, Jørgen har taget med hjem fra Nepal.
Jørgen har flere gange været på trek i Annapurna-, Mustang-, Everest- og Langtang-området og har rejst i Terai.

Lone Petersen
Lone besøgte Nepal for første, men ikke sidste gang i vinteren 2008-09. Sammen med landsbyen Kantipur i Ayodhiapur i Chitwan startede hun et udviklingsprojekt, NAMUNA DALIT UTTHAN KANTIPUR, der løber over 5 år. Følg landsbyudviklingsprojektet her.

Lone er uddannet konservator og arbejder med bevaring af kulturarven på Museum Østjylland i Randers. Daglig leder af Fællesmagasinet for museer i Midt- og Østjylland. Redaktør på Kulturarvsstyrelsens webbaserede ‘Magasinmanualen’.

Ravi Chhetri
Ravi er født og opvokset i Nepal, hvor han er uddannet mikrobiolog. Han arbejdede på et hospital for øjensygdomme i Kathmandu, indtil han tog til Danmark i 2006 for at tage en overbygningsuddannelse i miljøplanlægning på Roskilde Universitet. Efter at have afsluttet sin uddannelse har han hjulpet sin familie med Restaurant Namaste Nepal. Han arbejder nu på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han ogå tog sim ph.d. Hans familie er aktiv i Non-Resident Nepali Association, som han derfor har tætte forbindelser til. Medlem af bestyrelsen for Dansk-Nepalesisk Selskab fra marts 2012.

Jens V. Frederiksen
Jens var i Nepal i 1995 og planlægger sit næste besøg derude. I mellemtiden har Jens besøgt den indiske del af Himalaya både i Ladakh og i Sikkim. Jens var med i komiteen og kasserer i perioden 1995-2000 og er genindtrådt i 2016. Han er betaget af den flotte natur og spændende kultur i Nepal og finder det samtidig interessant – og nogle gange nedslående – at følge den politiske udvikling i landet. Han følger med interesse de mange danske NGO-projekter i landet, både når de præsenteres i Nepal Vision og på medlemsmøder i Selskabet.
Jens er efter en karriere som revisor nu gået på pension.

Peter Bidstrup
Peter har besøgt Nepal tre gange i perioden 1988-2009 bl.a. på et u-landsophold med Mellemfolkeligt Samvirke udrustet med et Danida-legat i fototasken. Legatet udmøntede sig i en artikel – Miljøkatastrofen i Himalaya – til Nepal Vision, samt to fotoudstillinger med tilhørende lysbilledforedrag – Skønheden på Verdens Tag – som han viste frem rundt omkring i landet i en 10-årig periode fra 1996 og frem. Har siden 2002 haft SOS-Børnebybørn i SOS-landsbyen Ghandaki i Pokhara, som han besøgte på den seneste rejse til Nepal sammen med sin ægtefælle og deres to børn. Er uddannet bioanalytiker og arbejder til daglig i blodbanken i Odense. Medlem af selskabet siden 1995. Er nyvalgt medlem i bestyrelsen med den primære funktion at arrangere foredrag i Odense.

Kristina Djurhuus Christiansen
Kristina var i Nepal første gang i 2001 og har været Nepal entusiast lige siden. Hun har derefter lavet to feltstudier i Nepal, og har derved fået dyb indsigt i Nepalesisk kultur. I 2008 var hun tilbage i Nepal i forbindelse med et studie om Dalit bevægelsen, demokratisering og udvikling i Nepal. I foråret 2011 udførte hun igen et mindre feltarbejde blandt unge studerende i Kathmandu dalen, samt betydning af moderne uddannelser og forudsætninger for privat sektor udvikling i Nepal. Kristina er uddannet socialantropolog og har gennem sit studie i høj grad fordybet sig i religiøse, sociale, kulturelle og politiske forhold i Nepal.

Nana Lange
Nana tog i 2014 orlov fra studierne og rejste til Nepal for i tre måneder at arbejde med gadebørn. Hun forelskede mig hurtigt i kulturen, maden og særligt nepalesernes åbenhed og smil. Siden er hun vendt tilbage fire gange, senest for at arbejde som psykolog. Når Nana er i Nepal, holder hun af at skrive om finurlige menneskemøder, spise dal bhat, undersøge Kathmandus uopdagede kroge og vandre gaderne tynde. Et par trekkingture er det også blevet til, bl.a. den relativt nye Mardi Himal trek, men ellers er det primært folket, hun rejser til Nepal for.
Nana er uddannet psykolog og yogainstruktør og bosat på Nørrebro.

Tom Udengaard Iversen
Tom rejste første gang til Nepal i december 1991. Med Det Danske Spejderkorps besøgte han Dhankuta i Østnepal. Han blev straks forelsket i Nepals bjerge, kultur og mennesker, og han har siden været på flere ture med spejderne og på egen hånd.

Jan Møller Hansen
Jan har boet og arbejdet i Nepal i syv år i perioderne 1991-1995 og 2013-2016 samt besøgt landet mange gange i forbindelse med udviklingssamarbejde og som turist. Han har arbejdet i Nepal som udviklingsarbejder for MS og CARE Nepal, og han har været souschef på den daværende danske ambassade i Kathmandu. Jan er uddannet civilingeniør og MSc i human resources management og organisationsudvikling og arbejder til daglig som International Portfolio Manager i Miljø- og Fødevareministeriet med internationale miljøprojekter og strategisk myndigheds- og handelssamarbejde. Han er også fotograf indenfor socialdokumentation og visuel historiefortælling og har bl.a. lavet visuelle historier fra Nepal. Jan rejste rundt i Nepal første gang i 1985 og taler nepalesisk.

Knud West Hansen
Knud har rejst i vide dele af Nepal og resten af asien siden 1981 og har efterhånden besøgt Nepal op mod 30 gange og har siden 1995 bl.a. ledet gruppeture som Manaslu Rundt, Dhaulagiri, Everest, Annapurna, Shyaklung, Makalu base camp og Salpa passet til Khumbu. Endvidere har Knud ledet to succesfulde Kilimanjaro-bestigninger, besteget Mera Peak og Mont Blanc m.fl. og rejst i Tibet, Burma, Bhutan, Indien, Afrika og Sydøstasien.

Knud har af flere omgange været med i bestyrelsen og har lavet Nepal Vision siden 1996.

Lukket for kommentarer