Jysk landsbyudvikling i Nepal – still going strong?

Ved Lone Petersen, formand for Jysk landsbyudvikling i Nepal

Dette hele startede i februar 2009, da Lone Petersen første gang besøgte landsbyen Kantipur i det sydøstlige Chitwan. Oprettelse af et kooperativ, 25 geder, en bankkonto og en aftale med landsbyboerne om, at de med deres tilbagebetaling af gederne skulle begynde at spare op til en fælles fremtid – det var begyndelsen til ’Jysk landsbyudvikling i Nepal’.

Jysk landsbyudvikling i Nepal er en almenvelgørende forening med hjemsted i Silkeborg, stiftet i 2011.
Foreningen, der nu tæller 250 medlemmer, har sendt mere end 150 frivillige til Nepal for at arbejde med skoleudvikling, biblioteksdrift, sundhedsfremme, infrastruktur og erhvervsudvikling.

Foredraget handler om et anderledes udviklingsprojekt, der bygger på andelstanken, frivillighed og sidemandsoplæring. Det handler om arbejdet indenfor de fire indsatsområder og om de udfordringer, der opstår undervejs.

Jysk landsbyudvikling i Nepal er absolut ’still going strong’. En aktiv og engageret bestyrelse, dygtige koordinatorer og mange professionelle frivillige stor erfaring herhjemmefra har rigtig godt fat om udviklingsarbejdet. Senest er et nyt, stort drikkevandsprojekt sat i søen og samarbejdet med de lokale sundhedsmyndigheder styrkes år for år.

Læs mere på: www.kantipur.dk og på foreningens Facebook side: @villagedevelopment

VELKOMMEN

Tag gerne en gæst med til mødet!

Tid: Torsdag, den 21. november 2019 kl. 19.00
Sted: DOKK1 (Lille Sal), Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus
Pris: Gratis for medlemmer af Dansk-Nepalesisk Selskab. Entré for gæster: 30 kr.
Betaling sker i døren, enten kontant eller med MobilePay.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer