Historien

At der findes mange danskere, som forelsker sig i Nepal, er ikke overraskende. Hvem mister ikke pusten på de fantastiske bjergskråninger? Hvem fascineres ikke af de mange forskellige befolkningsgrupper og de altid brede smil? Hvem får ikke følelsen af, at vi må bidrage til at afhjælpe den enorme fattigdom og mindske de groteske forskelle i vores livsvilkår?

Det er måske mere overraskende, at en stor del af disse danskere har samlet sig i en forening, som tegner mellem 400 og 500 medlemmer, og som dermed er en af Danmarks største foreninger af sin art. Det vigtigste er dog, at foreningen er aktiv, og at den bidrager til at udbygge kontakten mellem sine medlemmer.

Der findes mange forskellige indgange til Nepal. Derfor er der også mange forskellige medlemmer i selskabet. Der er trekkeren og bjergbestigeren. Der er udviklingsarbejderen og forretningsmanden.

Selskabet forsøger at fremme kontakten mellem de mange interesser og dermed fremme den dansk-nepalesiske forståelse og samarbejdet om en bæredygtig udvikling i Nepal.

Disse mål vil vi blandt andet nå ved hjælp af en udbygget hjemmeside, hvor alle kan holde sig orienteret om aktuelle begivenheder og hente faktuel viden om Nepal.

Vi afholder medlemsarrangementer med foredrag, debatter og festlige sammenkomster. Alle arrangementer og foreningsnyheder bliver annonceret til medlemmerne på hjemmesiden og via e-mail.

At Dansk-Nepalesisk Selskab nu er over 45 år gammelt er måske også overraskende for mange.

Selskabet blev stiftet som en eksklusiv klub af næsten samtlige danskere, som tilbage i 1969 havde været i det dengang ukendte og ufremkommelige Nepal. Der var fremtrædende forskere og erhvervsfolk i selskabet, som professor Eiler Alkjær tog initiativet til at danne – i forbindelse med prinsesse Margrethe og prins Henriks besøg hos kongen af Nepal.

Velkommen i det gode selskab! o)

Lars Gundersen
Formand

Lukket for kommentarer